Tilbage til oversigt

Nyhedsbrev

DSAM udbyder webinarer om de nye vejledninger

I forbindelse med at DSAM henover efteråret og vinteren lancerer nye vejledninger, vil de blive præsenteret online på forskellige webinarer.

Nedenfor kan du læse mere om og tilmelde dig de to webinarer, der indtil nu er planlagt.

Herudover inviterer DSAM Syddanmark alle medlemmer af DSAM til et fyraftens-debatmøde om fremtidens opgaveløsning. Her er der mulighed for at deltage online, hvis man bor langt fra Aabenraa, hvor arrangementet holdes.

Deltagelse er gratis.

Webinar: Palliation – præsentation af den opdaterede vejledning

DSAM har opdateret sin vejledning om palliation. Vil du vide mere om den nye vejledning, og hvad det betyder for dig og arbejdet med patienterne, så tilmeld dig DSAM's webinar om den opdaterede vejledning.

Den opdaterede vejledning udkommer i uge 48.

Vejledningen ”Palliation” bliver præsenteret af Anna Weilbull, speciallæge i almen medicin. DSAM-vært er Anne Møller, praktiserende læge, lektor ved Københavns Universitet og lægefaglig konsulent i DSAM.  

Dato: 10. december 2024
Tid: Kl. 16.15 - 17.15
Sted: Online 
Tilmelding foregår online, senest 3. december.
Pris: Gratis.

Om webinaret
”Palliation” henvender sig til læger og øvrigt personale i almen praksis, som er i kontakt med alvorligt syge og døende patienter. Vejledningen beskriver forslag til organisering af den palliative indsats i almen praksis og har fokus på identifikation af patienten med palliative behov. Blandt nye kapitler i den reviderede vejledning er et om pårørende og et om behandlingsniveau.

Vejledningen er et værktøj, man kan slå op i, og der er nøje udvalgte redskaber og tjeklister til brug i den kliniske hverdag. 

Der vil være tips til både erfarne og mindre erfarne læger om palliationsredskaberne i vejledningen.
Webinaret består af oplæg ved Anna Weibull på ca. 20 min., og herefter vil der være mulighed for spørgsmål i ca. 30 min. 

Den opdaterede vejledning vil være tilgængelig på DSAM's hjemmeside ultimo november.
Tilmeld dig webinaret om palliation

Webinar: Akutte luftvejsinfektioner og rationel antibiotikabehandling i almen praksis 

Har du fået læst DSAM's nye vejledning om akutte luftvejsinfektioner, og er du stadig nysgerrig efter at vide mere? Så tilmeld dig DSAM's webinar om den nye vejledning.

Vejledningen ”Akutte luftvejsinfektioner og rationel antibiotikabehandling i almen praksis” bliver præsenteret af Ane Jørgensen, speciallæge i almen medicin og Malene Plejdrup Hansen, læge og lektor ved Center for Almen Medicin, Aalborg Universitet og Syddansk Universitet.

Dato: 4. december 2024
Tid: Kl. 16.15 - 17.15
Sted: Online
Tilmelding foregår online, senest 27. november
Pris: Gratis. 

Om webinaret
Vejledningen om akutte luftvejsinfektioner og rationel antibiotikabehandling henvender sig til læger og øvrigt personale i almen praksis, som er involveret i håndteringen af patienter med symptomer på en akut luftvejsinfektion. 

Diagnostik og behandling af akut otitis media, akut rhinosinuit, akut faryngo-tonsillit, og akutte nedre luftvejsinfektioner gennemgås kort – med fokus på nyeste anbefalinger vedrørende dosering af penicillin V og behandlingsvarighed. 

Webinaret består af oplæg ved formændene for arbejdsgruppen i ca. 30 min., og herefter vil der være mulighed for spørgsmål i ca. 20 min.

Du kan se vejledningen om akutte luftvejsinfektioner på DSAM's hjemmeside.

Tilmeld dig webinaret om akutte luftvejsinfektioner

Kom til fyraftens-debatmøde tirsdag den 28. januar 2025

DSAM Syddanmark og Tværsektorielt Forskningscenter Region Syddanmark inviterer alle medlemmer af DSAM til debatmøde under overskriften:

Fremtidens opgaveløsning:
Mere samarbejde eller bare merarbejde? 

Vi tager udgangspunkt i en række forskeres bud på højaktuelle projekter, der kan komme til at tegne fremtidens sundhedsvæsen. Vi skal f.eks. blive klogere på initiativerne:
  • udekørende teams
  • tilbageviste henvisninger
  • hospital at home
  • 72 timers udvidet behandlingsansvar.
Vi får også besøg af professor og forskningschef Christian Backer Mogensen, der fortæller om udfordringer i tværsektoriel forskning, samt af praktiserende læge Jonas Strunge, der sammen med Middelfart Kommune står bag projektet ”Bliv trygt hjemme”, der sigter på at sikre bedre diagnostik og behandling af akut syge borgere i eget hjem.
Læs mere om arrangementet og tilmelding
Copyright © 2024 Dansk Selskab for Almen Medicin, All rights reserved.

Skriv til os på:
Dansk Selskab for Almen Medicin, Stockholmsgade 55, 2100 København Ø
dsam@dsam.dk

Vil du ændre, hvordan du modtager mails fra os?
Du kan opdatere dit valg af nyhedsbreve eller afmelde alle nyhedsbreve.