Tilbage til oversigt

Nyhedsbrev

Talentprisen 2024 – hvem skal have den?

Mandag den 19. august er sidste frist for at indstille kandidater til Talentprisen 2024. Hvem synes du, skal have prisen i år?

Du kan indstille en person, som arbejder målrettet for at løse en problemstilling, vi alle kan genkende,  som sætter fokus på særlige faglige udfordringer, eller som utrætteligt arbejder for at skabe bedre vilkår og rammer for patienterne.

Talentprisen uddeles på årsmødet til oktober. Med prisen følger 10.000 kr.

Læs mere om talentprisen, og hvordan du indstiller din kandidat 👇

DSAM's talentpris

Valg – har vi de rigtige oplysninger?

Der er valg til DSAM's regionsbestyrelser, som udgør repræsentantskabet, i perioden 4. til 11. september, og hvis du vil være sikker på at kunne stemme, skal du have opdateret dine oplysninger senest 28. august.

Det er især din mailadresse, din arbejdsregion og dit medlemsforhold (ordinært medlem, FYAM, SAMS), du skal koncentrere dig om. Stemmesedlen sendes til den mailadresse, der står i vores medlemssystem. Det er ikke nødvendigvis den samme, som du modtager nyhedsbreve fra os på.

Kontakt DSAM's sekretariat på dsam@dsam.dk eller telefon: 7070 7431, hvis du er i tvivl, om dine oplysninger er korrekte.
 

Vil du selv stille op til valget?

DSAM har brug for engagerende almenmedicinere, så vi håber, at du vil overveje at stille op. Du kan sagtens stille op, selvom du ikke har mulighed for at deltage i det regionale valgmøde. Om du er nybegynder eller erfaren, betyder ikke noget – du kan stadig være med til at gøre en stor forskel for dine kolleger og for faget.

Som aktiv i DSAM får du et godt kollegialt netværk, du er med til at påvirke vores fags udvikling, og du får mulighed for at være med til at udvikle almen praksis. 

Der holdes medlemsmøder med forskellige temaer i alle regioner, hvor der også er mulighed for at spørge ind til arbejdet i regionsbestyrelserne og repræsentantskabet. Dato for møderne finder du herunder, og klikker du på de forskellige links, kan du se tema for møderne.   

Vi skal have dit valgoplæg senest den 28. august. Oplægget skal gerne omfatte et foto af dig og derudover kan det for eksempel indeholde lidt om din baggrund, og hvad dine mærkesager er.

Du kan se de valgoplæg, vi allerede har modtaget, på DSAM's hjemmeside.

Læs mere om valget til DSAM 👇

Valg til DSAM

Årsmøde 2024 – mere end 400 er allerede tilmeldt

Mere end 400 har allerede tilmeldt sig årsmødet 4. oktober i Kolding om kunstig intelligens (AI). Det betyder, at flere af parallelsessionerne i løbet af dagen er tæt på at være fuldt bookede. Derfor – hvis du vil være sikker på at deltage i en bestemt session, så tilmeld dig nu. Der er alt fra bæredygtighed og aktiv dødshjælp til trivsel og skulderundersøgelser.

Tilmeld dig via linket nedenfor👇

Om formiddagen er der  fælles oplæg om AI, og derefter to runder parallelsessioner.
 

Posters

Udover de fælles oplæg og parallelsessioner, er der også mulighed for at blive klogere på, hvad der sker i forskningsmiljøet lige nu. Der er nemlig posters i pauseområdet, hvor du kan se og høre mere om:

Aalborg
  • 'Patienten mistænkt for pneumoni i almen praksis – hvad findes ved fokuseret lungeultralyd?' ved Julie Jepsen Strøm
  • 'Hvor mange dage behandler du en lungebetændelse med penicillin?' ved Eskild Johansen
Aarhus
  • 'Effekten af influenzavaccination hos 2-6-årige danske børn på incidensen af akutte luftvejsinfektioner' ved Sophie Felding
  • 'Videokonferencer mellem praktiserende læger og endokrinologer. Kan man se forskelle i patienternes medicin i et randomiseret studiedesign?' ved Anne Sofie Lundberg
København
  • 'Sund uden slankekur' ved Guðrún Ágústa Sigurðardóttir
  • 'Håndtering af kvinder med recidiverende urinvejsinfektioner i almen praksis: hvordan håndterer vi dem, og hvad er udfordrende?' ved Caroline Skovsbo Clausen
Odense
  • 'Hvordan skaber vi bedre forløb for børn med mavesmerter i almen praksis?' ved Steffi Blach Naamansen
  • 'Effekten af superviseret træning og adfærdsændrende teknikker på ældres brug af smertestillende medicin og sundhedsydelser' ved Nanna Herning Svensson

Ph.d. Cup

Til årets Ph.d. Cup, hvor det er deltagerne på årsmødet, der bestemmer, hvem der skal vinde, skal vi høre om disse projekter:
  • 'Hvem vil være praktiserende læge?' ved Sofie Gjessing
  • 'Sundt sind: den problemløsende metode' ved Anne Søjbjerg
  • 'Forbedret behandling med psykotrop medicin til mennesker med demens på plejehjem' ved Pernille Hølmkjær
  • 'Hverken for fint eller for slidt – med underlivet på arbejde' ved Mie Kusk Søndergaard
Årsmøde 2024
Copyright © 2024 Dansk Selskab for Almen Medicin, All rights reserved.

Skriv til os på:
Dansk Selskab for Almen Medicin, Stockholmsgade 55, 2100 København Ø
dsam@dsam.dk

Vil du ændre, hvordan du modtager mails fra os?
Du kan opdatere dit valg af nyhedsbreve eller afmelde alle nyhedsbreve.