Tilbage til oversigt
Nyhedsbrev

Hovedstaden

Tag med til gå-hjem-møde om aktiv dødshjælp

Der er stadig et par ledige pladser, så hvis du ikke nåede at tilmelde dig DSAM Hovedstadens gå-hjem-møde om aktiv dødshjælp, så får du en chance til. Men du skal være hurtig.

Mødet holdes på mandag, den 26. august 2024 kl. 17-19 i DSAM's mødelokaler, Det Almenmedicinske Hus, Stockholmsgade 55, 2100 København Ø.

Den nuværende regering har bekendt kulør, og stærke kræfter arbejder for, at aktiv dødshjælp skal gøres muligt i Danmark.

I de fleste lande, hvor der er aktiv dødshjælp, er det de praktiserende læger, der henviser til og ofte udfører aktiv dødshjælp.

Vi vil til dette møde vende, hvad det specifikt har af betydning for os, hvis aktiv dødshjælp indføres. Hvad vil det gøre ved os, og hvilken betydning har det for vores arbejde og for patientrelationen?

Der bliver ikke tale om et debatmøde med fastlåste for- og imod-taler. Vi vil forsøge at lade ordet være frit for os, der møder frem, med de refleksioner, det rejser hos os hver især. Se oplæg til refleksion nedenfor. 

I slutningen af mødet vil der være en kort briefing om det kommende valg til DSAM-H’s regionsbestyrelse, de opstillede kandidater får lejlighed til at præsentere sig selv, og der bliver mulighed for at stille spørgsmål til kandidaterne og til arbejdet i bestyrelsen. 

Der serveres sandwich, vand og kaffe.
Mødet er gratis, men tilmelding er nødvendigt af hensyn til forplejning. 

Med venlig hilsen
DSAM Hovedstaden

Tilmeld dig mødet her senest mandag, den 26. august kl. 9.00

Oplæg til refleksion

  • Er der tilstrækkelig viden om, hvad aktiv dødshjælp betyder; herunder afgrænsningen til passiv dødshjælp og retten til at frasige sig behandling?
     
  • Er der enighed, om hvordan erfaringerne fra udlandet fortolkes? F.eks. argumenteres med glidebaneeffekt, når indikationen udvides. Nogle fortolker det negativt, mens andre opfatter det som positivitet, at flere kan tilbydes aktivt dødshjælp?
     
  • Hvad gør muligheden for at begære hjælp til egen død ved mennesker med handicap og svækkelse? Risikerer man, at mennesker bliver “presset til” dette valg, fordi man føler sig til  besvær for éns nære/samfundet, eller er dét et frit valg?
     
  • Er aktiv dødshjælp en rettighed, vi har krav på, fordi alle menneskers autonomi skal respekteres? Og er denne rettighed givet for alle andre “behandlinger”?
     
  • Hvad ligger bag statistikken, der viser, at jo mere erfaren du er som læge, især inden for det palliative område, desto lavere procentdel går ind for aktiv dødshjælp?
     
  • Hvis aktiv dødshjælp lovliggøres, skal det så udføres af læger? Af praktiserende læger?
Copyright © 2024 Dansk Selskab for Almen Medicin, All rights reserved.

Skriv til os på:
Dansk Selskab for Almen Medicin, Stockholmsgade 55, 2100 København Ø
dsam@dsam.dk

Vil du ændre, hvordan du modtager mails fra os?
Du kan opdatere dit valg af nyhedsbreve eller afmelde alle nyhedsbreve.