Tilbage til oversigt

Nyhedsbrev

Nyansættelse hos DSAM


Det er med stor glæde, at vi kan orientere om, at Mireille Lacroix er ansat som chefredaktør på DSAM's medlemsblad Practicus. Hun vil desuden varetage opgaver som  lægefaglig konsulent. Mireille erstatter Ellen Louise Kristensen, der har varetaget opgaven de sidste syv år. Officielt overtager Mireille posten den 1. april 2025, men for at sikre en god overdragelse vil hun allerede nu indgå i et parløb med den nuværende chefredaktør.

Mireille er speciallæge i almen medicin, praktiserende læge på Fyn og medlem af Lægeforeningens bestyrelse. Som tidligere næstformand i PLO har hun i mange år været observatør i og en tæt samarbejdspartner for DSAM's bestyrelse.

Vi skylder Ellen Louise en stor tak for hendes mangeårige indsats med at udvikle og sikre en stabil drift af Practicus. Under hendes ledelse har bladet gennemgået en omfattende redaktionel og visuel fornyelse, som har bidraget til at promovere DSAM's rolle som fagvidenskabeligt selskab og formidle bredden i faget almen medicin. Der er over årene etableret et stort netværk af skribenter samt udviklet en podcast.

Maria Krüger ny næstformand i DSAM

Maria Krüger er blevet udpeget som  næstformand i DSAM. Maria varetager ligeledes ordførerskaberne  medicin- og IT i DSAM´s bestyrelse. Maria er derudover praktiserende læge på Frederiksberg.
 
Se hele DSAM's bestyrelse

Ændret tilskud til diabetesmedicin: Hvad du skal gøre som læge

 
DSAM har efter aftale med Lægemiddelstyrelsen valgt at bringe nedenstående information fra styrelsen, da styrelsen løbende modtager en række henvendelser fra læger og patienter, der er usikre på de nye tilskudsregler for diabetesmedicin. Spørgsmål ift. tilskudsreglerne skal rettes til Lægemiddelstyrelsen.

Lægemiddelstyrelsen har den 25. november 2024 ændret tilskuddet til visse typer af medicin til behandling af type 2-diabetes. Nedenfor kan du læse om, hvad du skal være opmærksom på som læge.

Hvis din patient ikke længere opfylder betingelserne for tilskud til GLP-1-analog, skal du skifte patienten til et andet lægemiddel med tilskud. Ved skift af behandling skal du annullere recepten på GLP-1-analogen, som patienten ikke længere skal have. Hvis du vurderer, at patienten skal fortsætte behandling med en GLP-1-analog, og patienten opfylder den nye og strammere tilskudsklausul, kan behandlingen videreføres med patientens eksisterende recept. Du skal altså ikke oprette en ny recept.

Du skal ikke ansøge om enkelttilskud til GLP-1-analoger til patienter med type 2-diabetes, der ikke er omfattet af klausulen. Vi vil som udgangspunkt afslå sådanne ansøgninger om enkelttilskud. Vi har med den nye tilskudsklausul klart defineret den patientgruppe, som behandling med GLP-1-analog er rationel for. Det er din opgave at tage stilling til, om patienten opfylder den nye tilskudsklausul eller ej.

Hvis patienten ikke opfylder betingelser for tilskud, men ønsker at fortsætte behandlingen uden tilskud, skal du annullere den tidligere recept udstedt med tilskud og udstede en ny recept uden afkrydsning i tilskudsrubrikken.

I anledning af de nye tilskudsregler har IRF i Sundhedsstyrelsen udgivet et månedsblad over farmakologisk glukosesænkende behandling, som du kan anvende til at vurdere, hvilken behandling der er den rette for din patient:

Farmakologisk behandling af type 2-diabetes i almen praksis | Rationel Farmakoterapi 3, 2024 | Sundhedsstyrelsen

Hvis du vil vide mere:
Du finder Lægemiddelstyrelsens nyhed om ændringen her: nyhed af 1. maj 2024 om ændringerne i tilskud til diabetesmedicin på vores hjemmeside
 
Copyright © 2024 Dansk Selskab for Almen Medicin, All rights reserved.

Skriv til os på:
Dansk Selskab for Almen Medicin, Stockholmsgade 55, 2100 København Ø
dsam@dsam.dk

Vil du ændre, hvordan du modtager mails fra os?
Du kan opdatere dit valg af nyhedsbreve eller afmelde alle nyhedsbreve.