Tilbage til oversigt

Nyhedsbrev

Semaglutid til børn under 18 år bør gives af pædiatere

DSAM opfordrer praktiserende læger til ikke at iværksætte eller varetage behandling af børn og unge med semaglutid med henblik på vægttab, jf. Sundhedsstyrelsens udmelding den 27/11 2023.

Har man patienter under 18 år i behandling med semaglutid i sin praksis, henstiller vi til, at disse patienter henvises til pædiatrisk afdeling eller en speciallæge i pædiatri, så der kan opnås en struktureret vidensopsamling på dette nye område.

Der mangler viden om langsigtede virkninger og bivirkninger, om compliance hos børn og unge, og om hvilke børn som kan have gavn af den nye medicin. Den opgave bør ikke ligge i almen praksis.

Det eneste eksisterende studie af vægttabsbehandling af børn med semaglutid havde blot 201 børn som deltagere, og opfølgningstiden var 75 uger. Studiet viste, at som hos voksne tages de tabte kilo på igen, når den farmakologiske behandling stopper. 

På vegne af DSAM
Maria Krüger, medicinordfører
Rasmus Køster-Rasmussen, lægefaglig konsulent og vejledningsredaktør
Bolette Friderichsen, formand
 
Sundhedsstyrelsens anbefaling om vægttabsmedicin
'The New England Journal of Medicine' vedr. børn, unge og vægttabsmedicin

Fælles webinar om dosispakket medicin 

Tirsdag den 16. april 2024 kl. 16.30-18.00 er der webinar om dosispakket medicin. Webinaret henvender sig til praktiserende læger og andre sundhedsfaglige aktører, der er involveret i brug af dosisdispensering.

DSPS, PLO og DSAM sætter fokus på, hvordan det er gået med patientsikkerheden ved brug af dosisdispensering og undersøger, hvilke faldgruber der kan være, og hvordan man bruger dosisdispensering mest sikkert.

På webinaret vil du høre om nogle af de tiltag og erfaringer, der er gjort de sidste par år for at udbrede dosisdispensering. Vi vil bl.a. drøfte målgruppen for dosisdispensering, herunder evt. behov for en national faglig standard for målgruppen, og vi vil drøfte hvilken medicin, der kan indgå i dosisdispensering. Der bliver også mulighed for at bidrage med egne erfaringer.
 
Webinaret er gratis og arrangeret af Dansk Selskab for Patientsikkerhed (DSPS), PLO og DSAM. Inden mødet kommer der er et mødelink fra DSPS.

Du kan tilmelde dig nedenfor.
Se programmet og tilmeld dig her senest den 9. april 2024. 

Debatmøde om ADHD 12. marts

12. marts er der debatmøde om ADHD i Odense med overskiften: "ADHD-udredning - hvem skal udredes, og hvem skal ikke?". Der er mulighed for deltage online eller fysisk, og alle er velkomne, uanset hvor man kommer fra. Bag arrangementet, der foregår fra kl. 17.00-19.30, står DSAM Region Syddanmark. 

På mødet får du mulighed for at blive klogere, men du bliver også udfordret. Arrangørerne garanterer god stemning og brugbare vinkler, der kan omsættes til konkret almen medicin, når privatpraktiserende psykiater Andreas Hoff kommer til Odense og tænker højt sammen med deltagerne.
 

Flere ADHD-arrangementer på vej

Derudover har FYAM planlagt et fyraftensmøde om ADHD den 4. april i Hillerød, og Region Nordjylland holder et arrangement om ADHD hos voksne den 16. april i Aalborg. Tilmelding til disse arrangementer kommer senere.

 
Læs mere om debatmødet 12. marts og tilmeld dig
Copyright © 2024 Dansk Selskab for Almen Medicin, All rights reserved.

Skriv til os på:
Dansk Selskab for Almen Medicin, Stockholmsgade 55, 2100 København Ø
dsam@dsam.dk

Vil du ændre, hvordan du modtager mails fra os?
Du kan opdatere dit valg af nyhedsbreve eller afmelde alle nyhedsbreve.