Tilbage til oversigt

Nyhedsbrev

Hvornår ringer vi 112 på mistanke om akut koronart syndrom (AKS)?


Sundhedsstyrelsens vejledning om behandling af patienter med akutte atypiske brystsmerter fra 2010 bortfaldt tidligere i år. Praktiserende læger skal naturligvis fortsat være opmærksomme på atypiske præsentationer af AKS, men der skal ikke længere ringes 112, hvis det er altovervejende sandsynligt, at patienten fejler noget andet end AKS. Og Styrelsen for Patientklager (STPK) er ikke længere nødt til at give kritik, hvis der er foretaget en relevant og tilstrækkelig lægefaglig helhedsvurdering.

DSAM har taget initiativ til at udarbejde en ny fælles vejledning sammen med Dansk Cardiologisk Selskab (DCS) og Dansk Selskab for Akutmedicin (DASEM). Men det er en tidskrævende proces, og der vil derfor gå noget tid, før fællesvejledningen er færdig.

Derfor får du her DSAM's anbefalinger til, hvornår vi skal ringe 112 på mistanke om akut koronart syndrom (AKS). Det er 12 opmærksomhedspunkter, som kan anvendes af alle læger og hjælpepersonale, der foretager telefonvisitation eller klinisk vurdering ved konsultationen i almen praksis og i lægevagten. 
Se anbefalingerne her
Copyright © 2024 Dansk Selskab for Almen Medicin, All rights reserved.

Skriv til os på:
Dansk Selskab for Almen Medicin, Stockholmsgade 55, 2100 København Ø
dsam@dsam.dk

Vil du ændre, hvordan du modtager mails fra os?
Du kan opdatere dit valg af nyhedsbreve eller afmelde alle nyhedsbreve.