Tilbage til oversigt

Nyhedsbrev

DSAM's repræsentantskab er på plads

Fristen for at stille op til DSAM's regionsbestyrelser, som tilsammen danner DSAM's repræsentantskab, er udløbet, og vi kan konstatere, at der ikke skal være elektronisk valg i nogen regioner. Det skyldes, at antallet af kandidater ikke oversteg antal ledige poster.

Der er rigtig mange af de repræsentanter, som var på valg i år, der har valgt at genopstille. Det er vi meget glade for, så stor tak for det. Der er også to nye medlemmer af repræsentantskabet, men de er bestemt ikke ukendte i DSAM-regi, de har nemlig begge været særdeles aktive i FYAM i flere år. De to er Thomas Purup, der har været formand for FYAM-udvalget i tre år, men stopper på denne post nu, da han bliver speciallæge om et øjeblik. Thomas har heldigvis valgt at fortsætte sit arbejde i DSAM Midtjylland. Den anden er Daniel Nyboe, der nu sidder i både DSAM-Hovedstaden og FYAM-Hovedstaden (og desuden er med til at arrangere DSAM's årsmøde i år). Også stor tak til de to.

De fem regionsbestyrelser vil I løbet af de kommende uger konstituere sig, og så har de første arbejdsdag på repræsentantskabsmødet den 5. oktober på Comwell Kolding. 

Almen praksis – gode muligheder for at deltage i forskning

At deltage i et forskningsprojekt kan både være til gavn for dig og dine patienter. Du får mulighed for at få opdateret din faglige viden, og dine patienter kan få adgang til den nyeste viden.

VID har udarbejdet en database, hvor du nemt kan finde aktive forskningsprojekter inden for almen praksis. Her kan du læse mere om aflønning, typer af forskning, geografiske hensyn med videre. VID opdaterer løbende databasen.

Der forskes inden for en lang række områder, og blandt andet er der et forskningsprojekt i gang inden for kunstig intelligens, som også er temaet for DSAM's årsmøde den 4. oktober i Kolding.

Hvis ikke du allerede er tilmeldt årsmødet, kan du læse mere om det og tilmelde dig på DSAM’s hjemmeside. Der er allerede mere end 400 tilmeldte.

Deltag i forskning - se oversigten hen

Kender du Scandinavian Journal of Primary Health Care?

Vil du gerne følge med i den nyeste forskning fra ind- og udland, så er Scandinavian Journal of Primary Health Care (SJPHC) et godt sted at starte.

Scandinavian Journal of Primary Health Care omfatter forskningsartikler om og for almen praksis, skrevet af dygtige forskere fra primært de nordiske lande.

I 2023 blev der optaget 5 danske artikler i SJPHC, mens tallene fra Norge (18) og Sverige (17) var noget højere.

Vil du selv publicere?

Vil du selv publicere i Scandinavian Journal of Primary Health Care, så er der fine muligheder for det, både med kvantitative og kvalitative emner. Det tager aktuelt ikke længere tid at få en artikel accepteret end i andre tidsskrifter.

Du kan finde magasinet nedenfor. Det er et  ”Open Access” tidsskrift, så der skal ikke betales abonnement for at læse artikler her.

Scandinavian Journal of Primary Health Care
Copyright © 2024 Dansk Selskab for Almen Medicin, All rights reserved.

Skriv til os på:
Dansk Selskab for Almen Medicin, Stockholmsgade 55, 2100 København Ø
dsam@dsam.dk

Vil du ændre, hvordan du modtager mails fra os?
Du kan opdatere dit valg af nyhedsbreve eller afmelde alle nyhedsbreve.