Dansk Selskab for Almen Medicin logoDansk Selskab for Almen Medicin logo

Folkemøde 2025

Mød DSAM's og FYAM's repræsentanter til Folkemødet 2025

Dansk Selskab for Almen Medicin (DSAM) og Forum for Yngre Almenmedicinere (FYAM) deltager med en række skarpe debattører på Folkemødet på Bornholm. De deltager gerne i forskellige sundhedsfaglige debatter og giver almenmedicinsk input til de udfordringer, sundhedsvæsenet står overfor.

DSAM's repræsentanter kan f.eks. deltage i debatter om lægedækning, opgavebeskrivelse, prioriteringer og kvalitet i sundhedsvæsenet, brugen af Wegovy og Ozempic, kropsidealer, brugen af medicin, børn og unges trivsel, overdiagnosticering med videre.

Mangler du en sundhedsfaglig debattør?

Almen praksis er en vigtig stemme i debatten om såvel nutidens som fremtidens sundhedsvæsen, og har du brug for en praktiserende læge eller yngre almenmediciner til en sundhedsfaglig debat, er du velkommen til at kontakte os.Kontakt presse- og kommunikationsrådgiver Mogens Folkmann Andersen på 2252 8646 eller mfa@dsam.dk, hvis du vil vide mere.

I delegationen fra DSAM og FYAM deltager:

Bolette Friderichsen, speciallæge i almen medicin, praktiserende læge i Hobro, formand for DSAM. Bolette har en stor erfaring inden for almen praksis, og hun har blandt andet markeret sig inden for organiseringen af almen praksis, herunder hvordan fremtidens almen praksis skal organiseres, brugen af Wegovy og Ozempic, palliation, kræftpakker samt kvalitet og forskning.

Maria Krüger, speciallæge i almen medicin, praktiserende læge på Frederiksberg, medicin- og IT-ordfører samt næstformand for DSAM. Maria har blandt andet markeret sig inden for debatter om brugen af slankemidler som Wegovy og Ozempic, brugen af medicin, kropsopfattelser med videre.

Helene Larsson, Helene Larsson, speciallæge i almen medicin, medlem af DSAM's bestyrelse. Tidligere praktiserende læge på Norddjurs 2006-2017 og aktuelt vikarlæge gennem flere år i lægefattige områder. Interesse for lægedæknings problematikker, udkantsområder og særlige problematikker inden for psykiatri.

Ásthildur Árnadóttir, læge og medlem af DSAM's bestyrelsen. Ásthildur indgår gerne i debatter om blandt andet bæredygtighed, "grøn praksis", overdiagnostik, arbejdsglæde og forskning inden for almen praksis. Ásthildur er med-stifter af initiativet Grøn Praksis.

Fra FYAM deltager blandt andet:

Malene Nepper, læge og formand for FYAM, har markeret sig i debatten om lægedækning og rekruttering af læger til almen medicin. Herudover har hun stor interesse for forebyggelse, ulighed i sundhed, børnefamiliers trivsel samt kvindesundhed. Derudover er hun medforfatter til den nye debatbog om børnefamilier og deres trivsel – ’Sådan gør vi det lidt bedre’

Daniel Nyboe, læge og næstformand for FYAM, bidrager løbende til debatten om lægedækning og rekruttering og har interesse i 'Vælg Klogt' og overdiagnostik, lægers arbejdsliv- og trivsel, adoption, LGBT+ og kunstig intelligens (AI). Daniel er medforfatter på såvel FYAM’s som DSAM’s nye holdningspapir om AI.

Folkemøde 2024

Bolette Friderichsen, formand for DSAM
Maria Krüger, næstformand samt medicin- og IT-ordfører for DSAM
Helene Larsson, psykiatriordfører og bestyrelsesmedlem, DSAM
Ásthildur Árnadóttir, ordfører for bæredygtighed og arbejdsglæde samt bestyrelsesmedlem, DSAM
Malene Nepper, formand for FYAM og medlem af DSAM's bestyrelse
Daniel Nyboe, næstformand for FYAM og formand for DSAM Hovedstaden